Boek nu


Lil Kleine

Bekende Nederlandse rapper op je evenement

Lil Kleine is een van de bekendste en meest gestreamde rappers van Nederland. Gewapend met een onvervalst Amsterdams accent en een fles champagne in de hand, zet hij elke tent op zijn kop.

De carrière van Lil Kleine (Jorik Scholten) begint al op zijn achtste met dansen en acteren. Een jongetje vol ambities om rapper te worden, ambities die inmiddels ruimschoots zijn waargemaakt.

Zijn eerste hit Drank & Drugs is sinds haar release in 2015 een klassieker in wording. Het nummer (feat. Ronnie Flex) wordt al snel in het Duits vertaald en ook bij onze Oosterburen slaat de plaat ‘Stoff und Schnaps’ aan; het levert meer dan 23 miljoen streams op.

Begin 2016 kondigt Lil Kleine zijn eerste solo-album aan. Binnen slechts 24 uur staat het album “WOP" op nummer 1 in de iTunes charts. In de eerste drie dagen daarna verbreekt het album landelijke records van onder andere Justin Bieber en Marco Borsato.  Daarnaast komt het album direct binnen op 1 in de Album Top 100, wat nooit eerder een Nederlandstalig rap-album is gelukt.

Het album “Alleen" dat in 2017 uitkwam, ontplofte en wordt nog steeds massaal gestreamed. De singles Alleen en Krantenwijk zijn genoteerd als de beste tracks in de Single Top 100.

In november 2017 sleept Lil Kleine de European Music Award (EMA) voor Best Worldwide Act in de wacht. ‘Slechts een begin’ zoals hij zelf na afloop zou zeggen.

In januari stond de Amsterdammer 14 dagen in de grootste Amstelkroeg van Nederland: Vrienden van Amstel Live in Rotterdam Ahoy. Ook werd hij het nieuwe jurylid van The Voice Of Holland 2018/2019!

Naast alle shows, media-optredens en studiosessies heeft Lil Kleine een social-following van meer dan 1.000.000 volgers op Instagram weten op te bouwen! In totaal heeft hij op social media meer dan 2.000.000 volgers. Dit maakt hem één van de grootste social influencers van de Benelux.

In mei 2019 geeft hij een groot concert in de Amsterdamse Ziggo Dome.

Boekingsinformatie: Liveshow op aanvraag